Griet Vanneste (°1973) is klinisch psychologe (KU Leuven, 1996), met specialisatie kinderen, jongeren en gezin en bijkomende specialisatie neuropsychologie.

Na haar masteropleiding tot klinisch psychologe ging zij aan de slag binnen de zorgsector en onderwijssector en volgde zij een bijkomende 2-jarige opleiding neuropsychologie.

In de zorgsector deed Griet ervaring op met ontwikkelingsstoornissen, neurocognitieve stoornissen (o.a. bij Niet Aangeboren Hersenletsel), gedrags- en emotionele problemen, autisme, ADHD, en andere bijkomende psychiatrische problemen. Ze begeleidt zowel kinderen en jongeren als volwassenen en heeft veel ervaring met gezinsbegeleidingen en het coachen van families en thuiszorgdiensten.

Als zorgcoördinator heeft Griet bovendien veel ervaring met multidisciplinaire behandeling van personen met een handicap en VAPH-procedures (o.a. Persoonsvolgende financiering). Ze werkte o.a. in het Dominiek Savio Instituut in Hooglede-Gits, MPI Ten Dries in Landegem en vzw Eindelijk in Buggenhout.

Binnen de onderwijssector gaf zij les aan verpleegkundigen en gaf zij jarenlang GON-begeleiding aan personen met een handicap in het middelbaar onderwijs.  Zij werkte ook in een kernschool voor autisme (BLO ’t Zonneke in Sint-Niklaas). Zij volgde tijdens haar studies psychologie de vakken systeem- en communicatietherapie, (cognitieve) gedragstherapie en kinderpsychotherapie. Zij volgt vanaf september 2020 ook de 4-jarige opleiding Integratieve psychotherapie. Zij heeft ook heel wat levenservaring (3 kinderen).

Griet ging vanaf juni 2020 aan de slag bij Psychologiepraktijk G-rakker als collega van Sandy Vermeir. 

Opleidingsachtergond:
 

  • Master in de Klinische Psychologie (KU Leuven, 1991 - 1996) met onderscheiding
     

  • Aggregaatsopleiding in de psychologie (KU Leuven, 1993 – 1995)
     

  • Postgraduaat neuropsychologie (1997 – 1999)
     

  • Erkenningsnummer bij de psychologencommissie: 732726185

Mechelsestraat 162, 1840 Londerzeel - 0492/43.43.52 - info@praktijknova.be