Rani Cooreman (°1996) is klinisch psychologe (Vrije Universiteit Brussel, 2020).

 

Na het succesvol afronden van haar opleiding tot klinisch psychologe, ging ze meteen een nieuwe uitdaging aan door zich bij te scholen tot psychodiagnosticus. Hiervoor volgt ze momenteel een tweejarig postgraduaat ‘Psychodiagnostiek’ (Thomas More Hogeschool, heden).

 

Tijdens haar stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie ontdekte Rani dat het werken met kinderen, jongeren en ouders tot haar passie hoort. Ze deed ervaring op in het begeleiden van adolescenten (12j - 18j) met zowel internaliserende als externaliserende problematieken en ontwikkelingsstoornissen (autisme, ADHD). Bovendien werd ze vaardig in het therapeutisch  begeleiden van ouders omtrent de methodiek ‘Geweldloos Verzet’. ​

Rani haar interesse gaat in het bijzonder uit naar het begeleiden van kinderen en jongeren die vastlopen in hun dagelijks functioneren door de moeilijkheden die ze ervaren (bv. angst, depressie, rigiditeit, emotieregulatie, piekeren, impulsiviteit, gedragsproblemen). Hierbij vindt ze het belangrijk een aanbod te kunnen geven dat overeenstemt met de individuele noden of wensen van het kind of de jongere, waarbij de ouders zich ook betrokken en gehoord voelen. Verder tracht ze zich niet enkel te gaan focussen op de problemen die zich stellen, maar zal ze uitgaan van de krachten van het kind of de jongere. Tot slot is Rani ook vertrouwd in het uitvoeren van diagnostisch onderzoek (neuropsychologisch- en sociaal-emotioneel onderzoek).

 

Gezien Rani aan het begin van haar carrière staat zal zij maandelijks gesuperviseerd worden door Sandy. Tijdens deze momenten worden de patiënten, en hun uniek en individueel behandelplan, uitvoerig besproken.

Opleidingsachtergrond:

  • Master in de Klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel, 2018 -2020) met onderscheiding
     

  • Postgraduaat Psychodiagnostiek (Thomas More Hogeschool, heden)
     

  • Erkenningsnummer bij de psychologencommissie: 962127881

Mechelsestraat 162, 1840 Londerzeel - 0492/43.43.52 - info@praktijknova.be